2014. március 24., hétfő

Csingiling, a kerttündér

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, akit Biankának hívtak. Ez a kislány, mint minden kislány, nagyon szerette a tündérmeséket, különösen az egyiket, amelyik egy Csingiling nevű kis kerttündér kalandjait mesélte el. Még az óvodai farsangon is az ő ruhájába bújt!

Ez a kislány gyakran szomorú, mert az Anyukája nagyon sokat dolgozik, és így keveset lehetnek együtt. Ezért egy Jótündér, aki az Anyukája barátnője, egy nagyon kedves ajándékkal szerette volna megajándékozni ezt a Kislányt. Csingiling babával, akinek a szíve táján egy csodálatos, Szeretettel feltöltött rózsakvarc kristály lakik, megvígasztalva a Kislányt, amikor szomorú...















Ez a szép, Szeretettel feltöltött rózsakvarc kristály került Csingiling szívébe.


 Kerttündér, virágok közt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 









Sok boldogságot Csingiling! Sok boldogságot, Bianka!
A Te gyermekednek / unokádnak / unokahúgodnak ... van kedvenc rajzfilm figurája? Lepd meg egy olyan babával, amiből nincs még egy a világon! Írj nekem az editgv69@gmail.com címre...
 

2014. március 22., szombat

Újszülött méretű csecsemőbaba - az ötödik

Készítettem egy újszülött méretű csecsemőbabát, ezúttal nem megrendelésre, így örökbefogadó anyukáját keresi. Kiváló hordozós gyakorlóbabának. Megoldottam azt az igényt is, hogy a feje fordítható legyen. Óvatosan megfogva a fejét elfordítható annyira, amennyire egy élő csecsemő is fordítaná.
A mérete: 54 cm, 2350 g. 52-es, 56-os konfekció ruha jó rá.
Egy kis pelusa van, finom puha plüssből.
Teste két rétegű. A belső erős rétegbe töltöttem fagyasztás után a kölest. A külső réteg baba testanyagból készült, dupla varrással.
A babát szakértői tanácsra kicsit átalakítottam, katt IDE.













2014. március 16., vasárnap

4. nehéz csecsemőbaba és az ikertesó

Elkészült az előző baba ikertesója. Csak annyi a különbség köztük, hogy a belső burokba több kölest töltöttem, így némileg nehezebb lett.

 









2014. március 13., csütörtök

Nehéz csecsemőbaba 3.

Újabb csecsemőbaba készült, megrendelésre, ő a harmadik.
3,6 kg-os, kölessel töltött, 62 cm-es.
Hordozókendős tanfolyamra készült próbababaként.

Úgy találtam, ez a legnagyobb méret, amit ebből az erős, rugalmas baba-test anyagból elkészítek, bármennyire szeretnék, ha nagyobb, nehezebb baba is készülne. Komoly terhelés a nagy súly, és nem szeretném, ha hemer tönkremenne. Ezért azt javaslom, hogy mindenképpen felöltöztetve használják a babát, lehetőleg szorosabb ruházatban.
A csípőjét dróttal erősítettem, és a feje-teste közé is kerül 2 szál drót. A teste dupla varrással készült, két rétegű, belül erős angin anyagba került a köles, volnásait gyapjúval finomítottam. A feje közepén is van egy nagy kölessel töltött "labda", melyet gyapjúval öleltem...
Az alsó képen látható egy pici, 18 cm-es, műszállal töltött  csecsemőbaácska, amit korábban készítettem. Ő is eladó, ha érdekel valakit, jelezze (editgv69@gmail.com).








 
Ezt a visszajelzést kaptam a babáról:
 
Kedves Edit!
 
Ede, azaz Ödönke ma a neve napján megérkezett. :) El kell mondjam, hogy nagyon szép és igényes munka, a dobozból már széles mosollyal vettem ki, és már összecsomagolva láttam, hogy jó lesz. Kötöttem már rugalmasba, és mei tai-ba is. Mindkettőbe jó, a lábai jól terpeszthetőek, a kezei pakolhatóak oda, ahová amúgy is tenném egy élő babának. A feje, hogy nem forgatható nem zavaró, mert puha és gömbölyű, nem nyom.
Szuper a baba, rettentően örülök, hogy Téged választottalak. Úgy néz ki kétféle hordozóba való kötést megoldok vele, a csatos még kétséges, azzal nem próbáltam. Ha meg tudsz oldani egy nagyobb babát, számíthatsz rám, mint visszatérő vevőre.
Nagyon köszönöm a szép, és időre kész munkádat, a jövőben pedig minden jót kívánok neked!
 
Üdv.
Emese "
 


2014. március 8., szombat

Öcsi hozza nővérkének

Újabb csecsemő baba készült, ezúttal kisebb, könnyű, műszállal töltött kivitelben (csak 42 cm, 275 g). Egy 3 éves kislány ajándéka lesz, akinek nemsoká Öcsikéje fog születni. Ezt a babát "hozza" az öcsike, a kislány utánozhatja majd a mozdulatokat, amit Édesanyja a testvérével végez.
A baba kapott egy kis pelust egy sapit és egy sálat. Ruhát az édesanyja fog majd varrni számára.

Sok boldogságot kívánok a bővülő családnak! :)