2012. január 27., péntek

Kéztörés

Eltörtem a jobb kezem. :(
Kedden este történt. Munka után kis családom rábeszélt, hogy a közelünkben nyílt korcsolyapályán vezessem be 7 éves lánykámat a korizás örömeibe. Már másfél hónapja pedzegették, de én valamiért halasztgattam (most már tudom, miért), éreztem, hogy nem kell ez nekem.
Régi korcsolyám szűk volt már a lábamra, amit pedig kölcsönözni lehetett, nem olyan típusú volt, mint amihez szoktam. Nem voltam így "jégbiztos"... Egy rossz mozdulat, a lányka megbillent, én utánanyúltam, és végül mindketten elestünk. Én olyan szerencsétlenül, hogy eltört az orsócsontom a csuklóm felett. Egy órán belül a Sürgősségin megröntgenezték, helyrerakták, mert el is mozdult a helyéről, és begipszelték. 6 hét kényszerpihenő következik, az elmozdulás miatt rendszeres kontroll várható és könnyített gipszet sem kaphatok. :(
Ez a helyzet sok mindent átír a közeljövőm terveiből, de a lényegen nem változtat... Remélem, hamarosan Veletek is megoszthatom, miről is van szó...
Az a legrosszabb, hogy ilyen kézzel nem alkothatok.

Tudom, hogy miért történt ez a baleset. A gondolatokkal nem csak jót, a félelmekkel rosszat is bevonzhatunk. Én pedig féltettem az "értékes", kreatív ügyes kezemet a sérüléstől. Még egy munkatársamnak meg is fogalmaztam aznap, hogy vigyáznom kell a kezemre... És most pontosan az történt, amitől féltem... Az a tanácsom: NE féljetek! Úgy is minden úgy történik az Életben, ahogy történnie Kell.

Persze, sok lehetőséget is tartogat ez a helyzet: 1. ügyesedik a bal kezem, ez már pár nap alatt is látványos. 2. a nagylányom finom vacsit főzött a baleset estéjén, életében először, önszántából :)), 3. többet vagyok a Kedvesemmel, és élvezi, hogy "ki vagyok Neki szolgáltatva"... és még sorolhatnám...
Szóval, ez történt velem. 
Ne aggódjatok értem, mindent megteszek, hogy mielőbb meggyógyuljak, és igyekszem a legjobbat kihozni ebből az eddig ismeretlen, új helyzetből is. :-)
Köszönöm a Barátaimnak a felajánlásokat, a "csont-forrasztó" technikákat, energiát! Sokat jelent ez nekem...

2012. január 15., vasárnap

Apróságok

Az utóbbi napokban nagyon aktív voltam, mindezt megrendelésre tettem. Pontosabban puhatolgatom leendő megrendelőm ízlését (hogy kiét, azt remélem nem soká megoszthatom Veletek, de addig TITOK...), így készítettem ezt-azt, apróságokat. Mutatom. Ha valakinek valamelyik tetszik, csak szóljon! :)

Első kérés, 15 cm körüli bohóc vagy bolond figura volt. Rögtön hármat is készítettem. Az elsőt plüssből, a másodikat pamutvászonból, a harmadikat műszálas selyemből varrtam.
Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy kinek melyik tetszik. Tehát, 1., 2. vagy 3.???

Itt megjegyzésbe, vagy a FB-on is megírhatjátok!




 A második menet: horgolt karkötők voltak. Ezekből még nagyon sok félét fogok készíteni, most ennyi van kész.











Készítettem még horgolt virágokat, amelyeket fel lehet több félére használni. Karkötőnek, kitűzőnek, csatra ragasztva...











Az utolsó adag: horgolt amigurumi állatkák, kulcstartó vagy táskadísz változatban. kulcskarika, karabiner még nincs rajtuk.

 Horgolt rózsa, a romantikusoknak... :)
 Horgolt baglyocskák
 Egy másik változatban.
Melyik tetszik jobban??
 Ez huligán frizurájú fej.
 Mind együtt :) Az alapjuk ugyanaz a forma.
 Szőrmókfejek, szemmel.
Mikor az elsőt elkészítettem, a nagy lányomnak annyira megtetszett, hogy elkezdett "fan-görcsölni", hogy jaj de cukiiii, nekem is kellll... Így kapott egyet, a középsőt.
Ilyen kis cuki :)

2012. január 2., hétfő

Szülinapi anime-baba a lányomnak

Először is nagyon boldog Új Évet szeretnék kívánni minden kedves olvasómnak!

17 éves Luca lányom lassan egy éve nyaggat, hogy készítsem el neki azt a babát, amit most a szülinapjára végre megígértem neki. Ő tervezte, ez egy saját anime karakter. A hozzákapcsolódó történetet is kitalálta - ezzel most nem terhelem a kedves Olvasót. Talán csak annyit róla, hogy a Star Wars III-ban szereplő Grievous tábornok emberi változata, hüllő-szerű szemmel. Grievous-ról pár éve már készítettem egy rajzot, az bekeretezve most a lányom szobájának előterét díszíti. Új karakterének neve: General Sheelal.
A baba 45 cm-es, feje gyapjúval, teste műszállal töltött. Ez az első babám, aminek nyakat is készítettem, mert álló galléros a kabátja. Mivel a vékony nyak nem lett volna stabil, dróttal merevítettem, és a kezébe is drót került, hogy be lehessen állítani a mozdulatait.
Bár az anime stílus nem áll közel hozzám, a baba varrása nagy kihívás volt, összetett, bonyolult feladat, ami miatt végül is örültem neki. Sok apró részlet, hímzett kiegészítő került rá.
A kabáton szereplő C.I.S. felirat a Confederacy of Independent Systems kifejezés rövidítése, aminek jelentése: Független Rendszerek Konföderációja. 
A marcona arckifejezés a stílus sajátja. Bocsánat, de nekem sem áll közel a szívemhez... Ehhez 17 éves lázadó kamasznak kell lenni.... XD

Luca számítógépes képe, amikor még csak álmodozott róla...
Luca rajza, ez alapján dolgoztam.

















Luca és General Sheelal